Guidelines - MaasGeluide

Richtlijnen

Richtlijnen om de recorder te gebruiken

Deze pagina helpt je welke stappen te nemen voordat je kan inspreken


1. Browser en Apparaten

MaasGeluide gebruikt een audio API dat alleen werkt met recente versies van Mozilla Firefox en Google Chrome. Zorg er dus voor dat je deze browsers gebruikt voordat je gaat inspreken. Het opnemen kan ook niet werken op iOS mobiele apparaten omdat er nog geen ondersteuning is voor audio op mobiele websites. Het is dus aan te raden om geen iPhone te gebruiken (misschien later als er meer financiering is om ‘Maasgeluide’ uit te breiden).


2. Microfoon

Je hebt een microfoon nodig om te kunnen opnemen. De meeste apparaten hebben een ingebouwde microfoon. Wanneer je zo ver bent om in te spreken, verschijnt links boven een venster dat vraagt of de webpagina je microfoon mag gebruiken. Zie het plaatje hieronder. Klik op ‘allow’ (toestaan)!


3. Opnemen

Wanneer je de microfoon toegang hebt verleent, kan je je uitspraak van de zin opnemen. Klik op de rode knop met het icoontje dat een microfoon toont om het opnemen te starten zoals te zien is in het plaatje hieronder. Als het opnemen bezig is, zal de tekst in de rode knop veranderen in STOP. Je kan op STOP klikken om je opname te stoppen of te beëindigen.


4. Timer

Je hebt ongeveer 10 seconden om je zin op te nemen. Dit is genoeg tijd om op te nemen. Als de 10 seconden verstreken zijn, staat het staafje dat de tijd meet op maximum en zal het opnemen stoppen.


5. Speel en Verstuur opnamen

Na elke opname, zullen de “Speel” en “Verstuur” knoppen actief worden. Je kan luisteren naar wat je net hebt opgenomen door op de knop 'speel' te klikken. Als je wil, kan je ook op de knop 'verstuur' drukken om je opname beschikbaar te stellen voor onderzoek. Als je niet tevreden bent met je opname, kan je ook heel eenvoudig weer op de knop 'opname' drukken om een nieuwe opname te starten.